Rugilė Daujotaitė en Robert Rook trio

Alweer een geweldig Jazzconcert bij Arthouse Concepts! Op zondag 27 november 2016 om 15:00.

Sinds een paar jaar werkt het Robert Rook trio samen met zangeres Rugile Daujotaite.
Het repertoire bestaat uit folk songs uit Litouwen, jazzstandards, Braziliaanse – en eigen stukken. De musici vormen samen een kleurrijke combinatie waarbinnen het avontuurlijke dynamische spel van het trio en Rugiles bijzondere zang een nieuw perspectief krijgen.
action_bluelight_rugile_low_edit_2016

Telgraaf schreef over het trio: “Verassende perfectie….. op Momentum gebeurt erg veel dat tot vervoering leidt.”

Rugile Daujotaite€“ is een veelzijdige jazz zangeres. Haar invloeden zijn onder meer te vinden in Betty Carter, Bob Marley, Elis Regina en de vermaarde Braziliaanse artiest Milton Nascimento. Ze ontving onder meer de Leiden Jazz Press Award. Ze was finaliste van de “Jazz Voice Competition in Montreux” en van The Voice of Litouwen. In 2015 slaagde ze Cum Laude voor haar Master eindexamen aan het conservatorium van Amsterdam. Haar eerste CD “A Promise” werd uitgebracht op OAP records in 2014. Rugile speelt ook Kankles (Litouwse Harp).

Robert Rook heeft een zeer eigenzinnige stijl als pianist en zijn spel bevat een explosieve energie. Hij is in staat om de meest eenvoudige muzikale ideeën te ontwikkelen tot mooie en onverwachte wendingen. Robert begon zijn muzikale jazz carrière in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. Hij studeerde in die tijd ook wiskunde aan de Universiteit van Utrecht. Als bandleider kwam zijn eerste cd in 1997 “Introducing Robert Rook“. Robert maakte o.a. TV opnamen voor Vrije geluiden en Los Angeles Jazz TV, speelde op het North Sea Jazzfestival en hij was gastsolist met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Zijn cd’s zijn in duizenden verkocht in Japan.

Sun Mi Hong is een bijzonder en nog jong talent op de slagwerk, ze komt uit Zuid Korea en studerde muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Als haar voorbeelden op drums noemt ze graag Brian Blade, Gregory Hutchinson, Ari Hoenig en Roy Haynes. Sun maakt ook zelf muziek als bandleider en ze heeft al een eigen identiteit en bijzondere klank ontwikkeld op de drums.

Bassist Thomas Winther Andersen komt oorspronkelijk uit Noorwegen. Sinds zijn muziekstudies in Amsterdam woont hij in Nederland. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici. Een selectie musici met wie hij werkte: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste CD Spinnaker won Independent Music Award 2013, category Jazz albums. De samenwerking met pianist Robert Rook bestaat sinds1992.

Rugile Daujotaite€“ – Zang, Kankles (Litouwse harp) en Elektronica Robert Rook – Piano
Thomas Winther Andersen – Contrabas en Basgitaar, Sun Mi Hong – Drums

Entree: €17,50
Kaartverkoop via onze webshop.
Voor meer info, bel Arthouse Concepts op 0224-223482 of mail naar info@arthouseconcepts.nl.
Aanvang concert: 15:00 uur. U bent welkom vanaf 14:00 uur.

Tot snel !!!
https://www.facebook.com/events/1774542439472508/
http://t.ymlpsend5.com/ushsavaejhbbadajbwazaumjs/click.php
http://www.twandersen.com/events/rugile-daujotaite-robert-rook-trio/