Vocal Spring Event

Sophia Schutte
photo sophiaSophia Schutte begon op zeer jonge leeftijd met pianospelen en legde daar de basis voor haar muzikale reis. In haar tienerjaren ontdekte ze haar eigen zangstem en besloot de focus te verleggen naar zang en songwriting. Na de vooropleiding DSOPM in Amsterdam begon ze op de jonge leeftijd van 16 jaar aan het Conservatorium van Rotterdam, waar ze zang en songwriting studeert.

Zij richtte haar eigen, 7-koppige band op, Julia & the Crowd, waarmee ze in 2015 op Altersonic Noorderslag stond en in 2016 op het North Sea Jazz festival in Rotterdam. Zij schreef en produceerde vrijwel alle nummers zelf, en de EP Nathan & Suzie (oktober 2016) werd enthousiast ontvangen. De band was voor Sophia vooral een medium om haar eigen verhaal uit haar turbulente jeugd te delen, in een sfeer die intrigeert, inspireert en aanzet tot denken.

Inmiddels is haar verhaal verteld, en richt zij zich op het schrijven en produceren van nieuw werk met andere thema’s.

Voor het Vocal Spring Event bij Arthouse Concepts bracht zij een groep talentvolle collega zangers / songwriters samen om het publiek van Arthouse een inspirerende middag te bezorgen.

Camilo Rodriguez
Foto camiloCamilo groeide op in een muzikaal gezin. Vanaf zijn zestiende was zijn liefde voor muziek en zang zo groot dat hij hiermee besloot door te gaan. Na de middelbare school is hij als backing vocalist aan de slag gegaan voor opkomende artiesten. Nu studeert hij aan het conservatorium in Rotterdam en is hij druk als backing vocalist van Anouk en Candy Dulfer. Met Candy gaat Camilo veel op tournee en met Anouk staat hij dit voorjaar in de Ziggo Dome. Naast optreden wil Camilo zich ook gaan toeleggen op het schrijven van eigen muziek.

YVI
YVI-en-profil-webYVI is een 22-jarige singer-songwriter afkomstig uit Sneek en woonachtig in Rotterdam. YVI schrijft verhalende, melancholische en troostende songs over onzekerheid, twijfel en controversiële onderwerpen. Hierbij laat hij zich inspireren door artiesten als Jeff Buckley, Damien Rice en Glen Hansard.

Eind 2015 werd YVI uitgeroepen tot ‘De Beste Singer-songwriter van Noord-Nederland’ en verzorgde hij het voorprogramma van The Gospel Sessions en Douwe Bob en het naprogramma van Blaudzun. 2017 staat voor YVI in het teken van het opnemen en uitbrengen van het eerste studio album en bijbehorende tour.

Danique van der Vlugt
foto-danique-webDanique van der Vlugt is een eigenzinnige pop/rock zangeres, met een brutale stagepresence. Van verschillende bandjes tot solo- optredens, geef haar een podium en zij is naar eigen zeggen “thuis”. Opgegroeid tussen Amerikaanse rockersterren in en om het huis, wist zij al jong wat haar roeping was. Op 14 jarige leeftijd stond ze met L.A. Guns en oud guns ‘n roses gitarist Tracii Guns in het wilhelmina pakhuis. Het een leidde tot het ander en een internationale uitwisseling van creativiteit ontstond. Nu schrijft en speelt ze al een aantal jaar met gitarist Michael Thomas, ex-gitarist van Adler’s Apetite, en oud L.A. Guns drummer Chad Stewart. In 2015 is zij naar de U.S.A gereisd om haar songs op te nemen, wat te babbelen met oud guns ‘n roses lid Gilby Clarke en wat optredens te doen met haar Amerikaanse band. Hoewel haar roots bij de rockmuziek liggen, varieert haar interessegebied van Hardrock tot Jazz en alles wat daartussen valt. En hoewel in Amerika haar hart ligt, is ze ook op verschillende nederlandse podia te zien en horen. Met haar eerste nederlandse bandje Tinseltown, stond ze in 2014 als kunstbende finalist in de melkweg, en was ze te zien op festivals als Uitmarkt Amsterdam en Bevrijdingspop Haarlem. In datzelfde jaar was zij ook kandidaat van het 5e seizoen The Voice of Holland. Momenteel studeert ze pop vocalen aan het conservatorium in Rotterdam.

Eline Mann
foto elineEline Mann is geen standaard ‘singer-songwriter’ maar een energieke en soulvolle zangeres waar de vonken van afvliegen. Ze speelt gitaar, zingt en experimenteert live graag met haar loop-pedaal. Haar interesses variëren van jazz tot grunge en alles daartussen. Momenteel studeert ze zang en songwriting op het conservatorium van Rotterdam. Daarnaast is ze regelmatig op Nederlandse podia te zien en te horen, zo was ze o.a. te gast bij het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw van het Nederlands Blazers Ensemble en bracht ze op haar gitaar het nummer ‘I Should Have Found You by Now’, een compositie van eigen hand. Ook verzorgde ze het voorprogramma van Qeaux Qeaux Joans in Den Haag en van the Cool Quest tijdens hun clubtour door Nederland in 2015. Verder doet ze regematig studiowerk en backingvocals voor verschillende artiesten.