Toelichting Read, Eat & Art

Deze magneetboom bestaat uit allemaal magneetjes die met voeding te maken hebben. Je kunt aan deze magneetboom de takken volhangen met verschillende producten uit de voorraad. Kies een serie van vijf lekkere, zoete, gezonde, zoute, hartige enz. enz. producten.

 
Langs de wanden slingeren doorlopende teksten . Dit zijn speelse fantasieën en associaties op het thema: lezen, eten, letters, boeken en vormgeving. Zij “versieren“ zo de wanden met  een grafisch patroon. Er zijn levensmiddelen met daarin een kleurnaam toegepast. Kun je ze vinden? Kun je er nog meer bedenken ? Welke spreekwoorden kun je ontdekken?
De kunstenaar heeft hier de letters als bouwstenen gebruikt. In horizontalen en verticalen. Welke woorden kun je samenstellen? Elke letter éénmaal gebruiken.
Voor de pittige taal en het zout in de pap. Een reactie op flauwe opmerkingen en loos gekwebbel. Weet jij een voorbeeld? Hoe zou je het op een leukere manier kunnen zeggen? Met straattaal en zonder straattaal.
Dit lijkt een gewone kaartenstandaard, maar het is een lamp. De lamp ziet er aardig uit, maar is nog lang niet af. Hij is pas af als op alle kaarten een tekening staat. Maak er ook een!
Om iets nieuws te scheppen kun je allerlei materialen en voorwerpen opnieuw gebruiken. Dus ook je oude servies! Zie je in deze tentoonstelling nog meer voorbeelden hiervan?
Dit is letterlijk een spiegel-beeld. Kijk goed en lees wat er in staat.
Dit object heet “Meeting Point” en bestaat uit woorden. De woorden zijn bekleed met bewerkte, internationale kranten. Welke talen zie je? Wat zou een goede plaats zijn voor dit beeld en waarom?
Dit beeld is opgebouwd uit boeken. Vertegenwoordigen deze boeken lectuur of literatuur? Wat is het verschil? De teksten op het tafelstuk komen uit de inhoud van deze boeken. Bedenk je eigen zoet-romantische zinnen bij de omslagen van de boekenpoten.