Artistiek Universum

Arthouse in Oudesluis is het artistieke universum van de kunstenaars Toscani en CornelIndividueel en samen maakten zij naam met exposities en installaties in binnen- en buitenland. Maar ook door opdrachten en activiteiten op andere terreinen.

afb. Arthouse Grote Zaal

Zoals styling van interieurs, inrichting van stands, ontwerpen van stoffen en accessoires, ontwerpen van relatiegeschenken en het organiseren van time-outs, voor zowel bedrijven als particulieren.

Toscani en Cornel vestigden Arthouse in 1995 in een oude dorpsschool, die zij omtoverden tot een veelzijdig, inspirerend en creatief oord, waar ze nadrukkelijk het contact met het publiek opzoeken. Van twee klaslokalen maakten zij ateliers, van het derde lokaal een vakantie-appartement; van de gymzaal een podium voor artiesten, de gangen werden gastvrije ontmoetingsplekken, het schoolplein werd een romantische beeldentuin.

Hoewel zij als kunstenaars primair focussen op het vrije, autonome werk, ontwikkelen zij onder de naam Arthouseconcepts interessante concepten en bieden zij een zeer divers programma aan. Dat varieert van het jaarlijks terugkerende optreden van het Willem Breuker Collectief tot creatieve time-outs ten behoeve van teambuilding, tot educatieve projecten als Read, Eat & Art.

afb Kleine Zaal Arthouse

Arthouse onderscheidt zich met de laagdrempelige presentatie nadrukkelijk van de gemiddelde galerie. Bij Arthouse dus geen witte muren met één of twee werkjes aan de wand en iemand op een stoel die niet opkijkt als je binnenkomt. Nee, bij Arthouse beleef je een warm thuis, waarin je op ongedwongen wijze met kunst in aanraking kunt komen.